Een ochtend in Rotterdam | Fotograferen | by Prachtig Rotterdam

Een ochtend in Rotterdam | Fotograferen | by Prachtig Rotterdam

Een kleine intro van onze fotografen van Prachtig Rotterdam. Zij vertellen hieronder wat meer over zichzelf en nemen je mee op pad. In hun eigen worden vertellen zij hoe ze het ervaren om foto's te maken in onze prachtige stad Rotterdam. Ons motto, 'fotograferen doe je in alle rust'. Dit zorgt ervoor dat wij met een doel de stad intrekken met een plaatje in ons hoofd. Genietend van een heerlijk ontbijtje op de Witte de With komen we voor de zoveelste keer tot de conclusie:
"Rotterdam fotograferen is zoveel meer dan alleen die ene foto maken"

Introductie Prachtig Rotterdam

Een kleine intro van onze fotografen van Prachtig Rotterdam. Wij werken al een aantal jaren samen, dit begon met de verkoop van de jaarlijkse kalender. Inmiddels hebben wij de samenwerking met Frank en Milan uitgebreid door een deel van hun portfolio toe te voegen in onze collectie Rotterdam foto's voor aan de muur. Zij vertellen hieronder wat meer over zichzelf en nemen je mee op pad. In hun eigen worden vertellen zij hoe ze het ervaren om foto's te maken in onze prachtige stad Rotterdam.
 
 

Het verhaal van Prachtig Rotterdam

Prachtig Rotterdam is gespecialiseerd in Rotterdamfotografie rondom zonsopkomst en zonsondergang. Dan kleurt Rotterdam het mooist! Ons motto, 'fotograferen doe je in alle rust'. Dit zorgt ervoor dat wij met een doel de stad intrekken met een plaatje in ons hoofd. De camera gaat op het statief en de uren verstrijken terwijl wij telkens op de ontspanknop drukken wanneer zich iets voordoet dat van toegevoegd waarde is voor het eindresultaat. Uiteindelijk komen we thuis met 10 tot 20 foto's van exact hetzelfde standpunt, maar met steeds een ander schouwspel. Al deze foto's worden samengevoegd om dát plaatje wat wij vooraf in ons hoofd hadden te maken.
 

Een ochtend in Prachtig Rotterdam

Het is stil, er rijden nog bijna geen auto’s, het is 06.00 uur en de stad is in rust. Alle kroegen zijn dicht en er is in de verste verte niemand te zien. Frank loopt onder de Kubuswoningen door naar Oude Haven terwijl Milan vanaf de Willemsbrug komt aangelopen. Er zijn maar twee idioten en ze vinden deze prachtige serene sfeer heerlijk.

De statieven worden uitgeklapt, de camera’s ingesteld en de handen gaan nog heel even in de jaszakken om op te warmen. Nu is het wachten… Al voordat het zonnetje opkomt begint het spektakel, de lucht kleurt intens blauw ~klik~. Zittend aan de Oude Haven kijken we naar het spiegelgladde water, er is geen zuchtje wind te bekennen. De vissende meeuwen zijn onze enige getuigen. Zwevend over het water nemen ze af en toe een frisse duik en komen ze weer boven met een visje ~klik~. En dán, dan begint het… Het lijkt wel of alle andere meeuwen precies dat visje willen hebben. Een strijd op leven en dood om dat ene kleine visje.

Langzaam komt het zonnetje op en de eerste warme gloed strijkt over de stad ~klik~ . Rotterdam lijkt een klein dorpje. Het is stil, rustig, verlaten en het wordt warmer. De handen kunnen weer uit de jaszakken. We maken in dit prachtige licht nog een aantal foto’s en dan klappen we de statieven weer in. Achter ons beginnen de auto’s te rijden en de stad komt tot leven, voor ons het moment om de tassen in te pakken. Als iedereen wakker wordt zijn wij alweer weg, alsof we er nooit geweest zijn.

Genietend van een heerlijk ontbijtje op de Witte de With komen we voor de zoveelste keer tot de conclusie:
"Rotterdam fotograferen is zoveel meer dan alleen die ene foto maken"
 

Aanbod Prachtig Rotterdam

Hieronder een kleine selectie van Prachtig Rotterdam. Bekijk het hele aanbod van Prachtig Rotterdam bij KKEC hier -> Bekijk Collectie 

Erasmusbrug       Centraal Station       Metador
 
Frank en Milan van Prachtig Rotterdam
Bezoek ze ook eens via hun eigen kanalen | website | shop | Instagram