De nieuwste trend - Urbex fotografie

 • Geplaatst op
 • Door Bob
 • 1
De nieuwste trend - Urbex fotografie

De nieuwste trend voor fotografen en ook voor u als koper is - Urbex Fotografie - . Het fotograferen van verlaten gebouwen waarbij soms de wet wordt overtreden levert fantastische foto's op. Lees er meer over..

Nieuwe fotografie trend

Misschien heb jij de laatste trend al voorbij zien komen? Maar op dit moment is Urbex fotografie helemaal hot! Laatst stond er zelfs een artikel over in het Algemeen Dagblad. Dat deze type van foto's nemen op dit moment populair is heeft misschien ook wel te maken met de plekken die je normaal gesproken zelf nooit zou ontdekken. De fotografen nemen namelijk risico's om die ene plek vast te leggen waar je normaal gesproken geen toegang toe hebt. 

Uitleg Urbex

Urbex fotografie is eigenlijk kort gezegd, het fotograferen van verlaten gebouwen waarbij je niets in de ruimte aanpast of veranderd ten goede van de foto. Je betreed het gebouw en legt de vertrekken vast hoe ze er op dat moment bij staan. Het levert soms legubere plaatjes op en soms juist fascinerende prachtige platen. De kleuren die soms uit de gebouwe nog naar boven komen zijn fantastisch. Ook het groen van de natuur dat vaak inmiddels zijn intrek heeft genomen in het gebouw geeft een fantastische sfeer.

Fotografen uit de collectie

Wij hebben in onze collectie meerdere fotografen die deze manier van fotografen beoefenen. Matthias Haker, Steven Dijkshoorn en Brian van Daal hebben alle drie fantastische foto's gemaakt in dit genre. Denk hierbij aan verlaten huizen, fabrieken, ziekenhuizen, kerken en noem maar op. Overal waar de perfecte plaat te schieten valt gaan zij naar binnen. Dit levert prachtige foto's op en wij zijn gelukkig dat wij deze voor u mogen printen.

Fotograaf Matthias Haker

Matthias Haker legt de meeste bizarre kleurrijke gebouwen vast waarbij je vast nooit had verwacht dat het er nog zo overweldigend mooi uit zou zien. De kleuren en gebouwen waar hij weet binnen te komen lijken soms wel betoverend. De kleuren komen prachtig uit op de materialen die wij kunnen aanbieden. De prints van Matthias Haker op canvas, aluminium of plexiglas zijn echt een aanwinst en kunstwerk op zich aan uw muur.

Fotograaf Matthias Haker    Foto van Matthias Haker Foto Matthias Haker
Fotograaf Matthias Haker White Wing  Beautiful Decay

Fotograaf Steven Dijkshoorn

Steven Dijkshoorn is vaker in de buurt van ons eigen land te vinden en schiet daar prachtige foto's in vervallen en verlaten gebouwen. De kleuren zijn vaak heel natuurlijk en geven echt weer zoals het gebouw er op dat moment bij stond. De sfeer kun je makkelijk te pakken krijgen en dit geeft ook voor de meeste mensen vaak meteen de klik met de foto's van Steven. Ze zijn natuurlijk, geheimzinnig en kleurrijk in een.

Fotograaf Steven Dijkshoorn  Foto Steven Dijkshoorn Foto Steven Dijkshoorn Foto Steven Dijkshoorn
Fotograaf Steven Dijkshoorn Overgrown Alley Black and white entrance Abandoned Boxes Fotograaf Brian van Daal

Brian van Daal heeft oog voor bepaalde accessoires binnen de gebouwen, zo hebben wij een fantastische foto van een achtergelaten piano en een bepaalde werktuig/machine. De kleuren die Brian in de foto's naar boven laat komen zijn sfeervol en zijn ook een aanwinst voor ieder interieur. Brian heeft ook een sfeervolle serie uit de natuur waarbij ook die urbex fotografie lijkt terug te komen.

Fotograaf Brian van Daal Foto Brian van Daal Foto van Brian van Daal
Fotograaf Brian van Daal Crazy Piano Chemistry

De mogelijkheden

Alle foto's die voorbij komen van deze fotografen kunt u bij ons laten printen. Wij printen op de hoogste kwaliteit en gaan alleen voor het scherpste resultaat. U heeft de keuze bij ons uit:

- Fotopapier
- Canvas
- Aluminium
- Aluminium geborsteld
- Plexiglas
 

Alle materialen zijn altijd voorzien van een ophangsysteem die uiteraard al in de prijs zit inbegrepen. Wij maken de keuze van het ophangsysteem afhankelijk van het materiaal en de maat die u kiest. U kunt namelijk zelf het formaat van de foto uitzoeken. Meet bij u thuis gewoon de muur op, kies uw favorieten afbeelding en stel hem helemaal samen zoals hij voor u het beste past. Staat de maat die u wilt niet op onze site? Bel of mail ons gewoon en wij zorgen dat wij deze maat voor u beschikbaar maken!

Reacties

 1. Urban Explore Urban Explore

  Geachte heer/mevrouw,

  Ik heb uw website eens bekeken. Erg interessant werk word er vertoond. Zelf zou ik graag mij werk willen tonen.
  Ik hoor graag of u interessen heeft.

  Met vriendelijke groet,
  Urban Explore

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden