• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

In gesprek met Malou Kalay


Een inspirerend gesprek met Malou Kalay

De selfmade kunstenares neemt ons mee in haar dagelijkse inspiratie.

Van het delen van inspirerende quotes op Instagram tot wandelingen in de natuur.
Wij vroegen haar het hemd van het lijf. 


Lees je met ons mee?

     

 

Van burn-out naar passie

Als klein meisje was Malou al creatief: dol op tekenen, muziek en knutselen. Toch kwam ze bij de politie terecht. “Ik zag er nooit een beroep in, ik was mij niet bewust van mijn talent.” Totdat ze in een burn-out raakte en beter naar haar innerlijke passie leerde te luisteren. Ze herstelde en ging, zoals ze dat bij de politie zeggen, ‘de straat weer op’. 

Na een poos herkende ze opnieuw de symptomen van een burn-out. Ze besloot binnendiensten te gaan draaien en ging met zichzelf aan de slag. “Ik heb geluisterd naar mijn hart: Waar ben ik goed in? Waarin kan ik ontspannen? Zo ontstond de ingeving om een libel te schilderen met waterverf.”

 

     

 

Malou kocht een set aquarelverf, bekeek tutorials over aquarel schilderen en is gestart. Tot haar eigen verbazing ontstond er een mooi, realistisch beeld en waren er snel geïnteresseerden die haar werk wilde kopen. Ze ontdekte haar talent en ze besefte dat ze haar leven moest omgooien om te ontdekken wat er nog meer in het vat zat. 

 

 
     
 

 

 

 

 

Inspiratie

Veel van haar inspiratie voor nieuw werk vindt Malou in het dagelijkse leven: zoals haar familie, de liefde, natuur, spiritualiteit, astrologie, numerologie en psychologie. Voor een creatieve werkdag is het belangrijk dat ze vrijheid ervaart en dat ze ruimte en tijd heeft. Ook muziek speelt een belangrijke rol in haar leven als kunstenaar.

“Soms moet ik de natuur in, om zo los te komen van bijvoorbeeld de administratie of rationele dingen. Het is belangrijk voor mij om geïnspireerd te worden.”

     

 

Wakker worden met Malou Kalay

Een werkdag begint voor Malou om 06:00. Ze start haar dag met haar ochtendritueel waarin ze ruimte maakt om haar fans te inspireren met posts, inspirerende quotes en stories op Instagram. “Ik vind het belangrijk om verbinding te maken met mijn volgers, dat doe ik door mijn koffie- en sportmomenten te delen. ‘Wakker worden met Malou’ noem ik het ook wel!” vertelt Malou. 

 
     

 

 

 

Selfmade kunstenares

Malou is een echte selfmade kunstenaar. Ze bedenkt én ontwerpt alles zelf: van de grafische ontwerpen, tot aan het schrijven van haar teksten en het opzetten van haar business strategie. Typische werkdagen zijn er dan ook niet. “Omdat ik geen opleiding heb gedaan tot kunstenaar zijn er dagen dat ik mijzelf inlees en leer mijzelf te motiveren en inspireren. Met een eigen onderneming bouw ik zelf aan mijn merk”, aldus Malou. 

     

 

Zo trots als een leeuw

Een kunstenaar vragen naar het beste werk is vrijwel onmogelijk. Maar de leeuw is Malou haar trots. “Ik haal zoveel power uit de leeuw, het representeert mijn werk. Dit kunstwerk toont liefde en kracht, de uitstraling is fantastisch. Ik voel dat de leeuw trots is op mij, op alle kunstwerken en dat wat ik heb bereikt.” 

 
     

 

 

Gek op katachtigen

Het schilderen van dieren is Malou op het lijf geschreven. En als ze voor één dag een dier mocht zijn is de keuze dan ook niet zo gemakkelijk gemaakt. “Ik ben gek op katachtigen. De flexibiliteit, het knuffelbare en de uitstraling maakt dat ik mij een kat voel. Maar, de vrijheid en de zang van een vogel lijken mij ook heerlijk. En, wat denk je ervan om onderdeel te zijn van een wolvenroedel? Het lijkt mij boeiend en interessant om de wijsheid te ervaren van deze beesten!” aldus Marlou.

     

 

Wil je alle kunstwerken van Malou bekijken? Je vindt ze hier!

Ontdek de mooie kaarten en kunstwerken:
allemaal unieke cadeaus waarmee je jezelf of een ander kan verblijden.

De artcards en artprints geven jouw interieur een echte eye-catcher!

         
 
Ben je op zoek naar meer inspiratie? Dat kan!
Bekijk onze collectie kunst, kaarten en cadeaus.
 
Wil je jouw cadeaus laten inpakken? Bij KKEC zit dat wel snor!
Wij pakken alle cadeaus gratis en met liefde in!